TRIGONOMETRIK TENGSIZLIKLAR - Tilavov Qudratbek Rustam o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada trigonometrik tengsizliklarning mazmuni, ularni yechish usullari hamda matematikadagi ahamiyati yoritilgan. Trigonometrik funksiyalar yordamida tuzilgan tengsizliklarni yechishda qo‘llaniladigan asosiy usullar, trigonometrik formulalardan foydalanish hamda oraliqlar usuli haqida ma’lumot berilgan. Shuningdek, maqolada trigonometrik tengsizliklarni yechish jarayonida uchraydigan muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari misollar asosida tushuntirilgan. Trigonometrik tengsizliklarning algebra, geometriya va boshqa fanlar bilan bog‘liqligi ham ko‘rsatib o‘tilgan.