O‘SMIRLIK DAVRIDAGI PSIXOFIZIOLOGIK O‘ZGARISHLAR HAMDA OTA-ONA VA FARZAND MUNOSABATLARINING PSIXOLOGIK JIHATLARI - Xamidova Nozima Maxmutaliyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘smirlik davrida kuzatiladigan psixofiziologik o‘zgarishlarning o‘smir shaxsining rivojlanishi, emotsional holati va xulq-atvoriga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, ushbu davrda ota-ona va farzand o‘rtasidagi munosabatlarning psixologik xususiyatlari, yuzaga keladigan muammolar hamda ularni bartaraf etishning samarali yo‘llari yoritiladi. O‘smirlarning mustaqillikka intilishi, o‘zini anglash jarayoni, emotsional beqarorligi va ijtimoiy moslashuvi bilan bog‘liq omillar ilmiy-psixologik nuqtai nazardan ko‘rib chiqiladi. Maqolada ota- onalarning farzandlarga nisbatan to‘g‘ri psixologik yondashuvi, qo‘llab-quvvatlashi va samarali muloqot o‘rnatishining ahamiyati asoslab beriladi.