MAKTAB O‘QUVCHILARDA KOMMUNIKATIV KO‘NIKMALARNI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK ASOSLARI - Maxkamova Ozoda Botirovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘quvchilarda kommunikativ ko‘nikmalarni shakllantirishning psixologik asoslari tahlil qilinadi. Muloqot jarayonining shaxs rivojlanishidagi o‘rni, kommunikativ kompetensiyaning tarkibiy qismlari hamda o‘quvchilarda samarali muloqot ko‘nikmalarini rivojlantirishga ta’sir etuvchi psixologik omillar yoritiladi. Shuningdek, tinglash madaniyati, fikrni aniq ifodalash, empatiya, hamkorlik va nizolarni konstruktiv hal etish ko‘nikmalarini shakllantirishning usul va vositalari ko‘rib chiqiladi. Maktab psixologining kommunikativ ko‘nikmalarni rivojlantirishdagi o‘rni hamda psixologik treninglarning ahamiyati ilmiy-amaliy jihatdan asoslab beriladi.