TA’LIM TIZIMIDA PSIXOLOGNING O‘RNI: ZAMONAVIY YONDASHUVLAR VA SAMARALI AMALIYOTLAR TAHLILI - Xudoykulova Dildora Mardonovna; Navro‘zova Zuhro Pahlavonovna; Navro‘zova Fotima Pahlavonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada zamonaviy ta’lim tizimida maktab psixologining ahamiyati, funksiyalari va faoliyatining asosiy yo‘nalishlari atroflicha tahlil qilingan. Maktab psixologining o‘quvchilar, o‘qituvchilar va ota-onalar bilan olib boradigan kompleks ishlari, ularning psixologik-pedagogik ko‘magi o‘quv-tarbiya jarayonining samaradorligini oshirishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, maqola mualliflarining Buxoro tuman maktablaridagi amaliy tajribalari asosida psixologik xizmatni takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar keltirilgan.