O‘QITUVCHILARDAGI PSIXOLOGIK STRESSNI KAMAYTIRISH: SABABLARI, OQIBATLARI VA SAMARALI YECHIMLAR - Ergashev G‘ofurjon Abduqodirovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqola o‘qituvchilarning kasbiy faoliyatida yuzaga keladigan psixologik stressning sabablari, uning shaxsiy va professional faoliyatga salbiy ta’siri hamda ushbu stressni kamaytirish bo‘yicha samarali strategiyalarni tahlil qilishga bag‘ishlangan. Maqolada stressning turli ko‘rinishlari, uning o‘qituvchining dars berish sifatiga, o‘quvchilar bilan munosabatlariga va umumiy maktab muhitiga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Muallifning maktab psixologi sifatidagi amaliy tajribasi asosida stressni boshqarish bo‘yicha individual va tashkiliy darajadagi yechimlar, xususan, maktab psixologining rolini kuchaytirish bo‘yicha tavsiyalar keltirilgan.