O‘QUVCHILARNING DARSLARGA BO‘LGAN QIZIQISHINI OSHIRISHNING PSIXOLOGIK USULLARI: NAZARIY YONDASHUVLAR VA AMALIY TAJRIBA TAHLILI - Ergashev G‘ofurjon Abduqodirovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqola o‘quvchilarning darslarga bo‘lgan qiziqishini oshirishning psixologik asoslari va samarali usullarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Unda motivatsiya nazariyalari, faol o‘qitish metodlari, o‘qituvchi-o‘quvchi munosabatlarining ahamiyati kabi omillar ko‘rib chiqiladi. Maqolada Jizzax viloyati Paxtakor tumani 8-sonli umumiy o‘rta ta’lim maktabi psixologi Ergashev G‘ofurjon Abduqodirovichning amaliy tajribasi asosida o‘quvchilarning ichki va tashqi motivatsiyasini kuchaytirish, interaktiv va muammoli ta’lim usullarini qo‘llash orqali darslarga bo‘lgan qiziqishni oshirish bo‘yicha aniq usullar va ularning natijalari keltirilgan.