SINONIM SOʻZLARNING MATN BILAN BOGʻLIQ USLUBIY XUSUSIYATLARI - Jumayeva Farida Husniddin qizi; Erdanova Muxlisa Hoshim qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqola oʻzbek tilidagi sinonim soʻzlarning matn bilan bogʻliq uslubiy xususiyatlarini chuqur tahlil qiladi. Unda sinonimlarning matn ichida maʼno nozikliklarini ifodalash, uslubiy rang-baranglikni taʼminlash va takrorlanishlarning oldini olishdagi ahamiyati koʻrib chiqiladi. Tadqiqot sinonimlarning kontekstual qoʻllanilishi, ularning uslubiy yuklamasi va matnning umumiy taʼsirchanligini oshirishdagi rolini yoritadi. Maqola tilshunoslik va uslubiyat sohasidagi mutaxassislar uchun sinonimiyaning amaliy va nazariy jihatlarini tushunishda muhim ahamiyatga ega.