USMON NOSIR DOSTONLARIDA KOP MA’NOLI SOʻZLAR IFODASI - Erkinova Asila Shuhrat qizi; Erdanova Muxlisa Xoshim qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola Usmon Nosir dostonlarida koʻp maʼnoli soʻzlarning badiiy ifodasini tahlil qilishga bagʻishlangan. Unda shoir ijodida, xususan, “Naxshon” va “Yurak” kabi dostonlarida soʻzlarning koʻp qirrali maʼnolari qanday uslubiy vosita sifatida qoʻllanilgani oʻrganiladi. Tadqiqot natijalari Usmon Nosirning til boyligidan mohirona foydalangan holda asarlariga chuqur falsafiy va emotsional qatlamlar bagʻishlaganini koʻrsatadi. Koʻp maʼnolilik uning sheʼriyatiga oʻziga xos joziba va teranlik baxsh etib, oʻquvchiga keng tafakkur imkoniyatlarini yaratadi.