MATEMATIK MODELLASHTIRISH VA UNING QO‘LLANILISHI - Toshpulotova Dilfuza Aslamovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada matematik modellashtirish tushunchasi, uning turlari hamda turli sohalardagi qo‘llanilishi yoritilgan. Matematik modellar yordamida real jarayonlarni tahlil qilish, prognozlash va muammolarni samarali hal etish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, iqtisodiyot, texnika, fizika va axborot texnologiyalarida matematik modellashtirishning ahamiyati haqida ma’lumot berilgan. Maqola davomida matematik modellashtirishning ilmiy tadqiqotlar va zamonaviy texnologiyalar rivojidagi o‘rni tahlil qilingan.