MUHAMMAD YUSUF SHE’RLARI MATNIDA PARONIMLARNING IFODALANISHI - Sheraliyeva Marjona Jovli qizi; Erdanova Muxlisa Xoshim qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola atoqli oʻzbek shoiri Muhammad Yusuf she’rlari matnida paronimlarning ifodalanishi va ularning badiiy funksiyasini tahlil qilishga bagʻishlangan. Unda paronimlarning poetik nutqda qoʻllanilish xususiyatlari, ularning maʼno nozikliklarini yaratishdagi oʻrni va uslubiy ahamiyati atroflicha oʻrganiladi. Tadqiqot shoir ijodida til birliklaridan mohirona foydalanish, xususan, paronimlar orqali ifoda kuchini oshirish mexanizmlarini ochib beradi. Natijalar Muhammad Yusufning lingvopoetik mahoratini chuqurroq anglashga xizmat qiladi.