“ALPOMISH” ASARI MATNIDA VULGAR SOʻZLAR - Abduqodirova Marhabo Oʻral qizi; Erdanova Muxlisa Xoshim qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya “Alpomish” oʻzbek xalq ogʻzaki ijodining durdonasi boʻlib, asrlar davomida shakllangan noyob epik asardir. Ushbu maqola doston matnida uchraydigan vulgar soʻzlarni ilmiy-lingvistik nuqtai nazardan tahlil qiladi. Tadqiqotda mazkur soʻzlarning qoʻllanish sabablari, ularning personajlar xarakterini ochishdagi oʻrni hamda asarning realistik ruhini kuchaytirishdagi funksiyalari oʻrganiladi. Maqola “Alpomish” dostonining til boyligini chuqurroq anglashga va uning ijtimoiy-madaniy kontekstini tushunishga hissa qoʻshadi.