ONA TILI DARSLARIDA O‘QUVCHILARNING MUSTAQIL VA IJODIY FIKRLASH QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISHNING METODIK ASOSLARI - Usmonova Xurshida Aybekovna; Poziljonova Mohlaroyim (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada umumtaʼlim maktablarining ona tili darslarida o‘quvchilarning mustaqil va ijodiy fikrlash qobiliyatini rivojlantirishning dolzarb masalalari hamda samarali metodik usullari yoritilgan. Muallif anʼanaviy taʼlim shakllaridan voz kechgan holda, dars jarayonida muammoli vaziyatlarni yuzaga keltirish, guruhiy muhokamalar va zamonaviy interaktiv texnologiyalardan foydalanishning afzalliklarini tahlil qiladi. Maqolada o‘quvchilarning mantiqiy mulohaza yuritish, o‘z fikrini erkin va asosli bayon etish ko‘nikmalarini shakllantirishda o‘qituvchining yo‘naltiruvchi (fasilitatorlik) roli hamda amaliy tavsiyalar bayon etilgan.