BOLALAR FOLKLORI – MILLIY MEROS VA TARBIYA MANBAI SIFATIDA - Shodiyeva Shaxro‘za Jovli qizi; Alijon Esanov (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada bolalar folklorining kelib chiqishi, rivojlanish bosqichlari, uning badiiy-estetik xususiyatlari hamda tarbiyaviy ahamiyati keng yoritiladi. Shuningdek, bolalar og‘zaki ijodining jamiyat hayotidagi o‘rni, zamonaviy talqini va istiqbollari tahlil qilinadi. Folklor namunalarining yosh avlod dunyoqarashiga ta’siri ilmiy asosda ochib beriladi.