BANKLARNING INVESTITSIYA FAOLIYATI ORQALI HUDUDIY ISHLAB CHIQARISHNI RIVOJLANTIRISH: “HAMKORBANK” ATB TERMIZ FILIALI MISOLIDA TAHLIL - Qulsoatov Jushqin Umirjon o‘g‘li; O.Mirzayev (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada banklarning investitsiya faoliyati orqali hududiy ishlab chiqarishni rivojlantirish masalalari “Hamkorbank” ATB Termiz filiali misolida tahlil qilingan. Maqolada tijorat banklari tomonidan ajratilayotgan investitsiya mablag‘larining hudud iqtisodiyoti va ishlab chiqarish korxonalari faoliyatiga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, bank investitsiyalarining yangi ishlab chiqarish quvvatlarini yaratish, mavjud korxonalarni modernizatsiya qilish hamda ish o‘rinlari sonini oshirishdagi ahamiyati baholangan.