MAHALLIY BYUDJET DAROMADLARINI SHAKLLANTIRISHDA SAMARADORLIKNI OSHIRISH YO‘LLARI - Sobirjonov Ilhomjon Ismoiljon oʻgʻli; Toshpo‘latov Muxammadsoyib Abduxokimovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada mahalliy byudjet daromadlarini shakllantirishda samaradorlikni oshirish yo‘llari va ularni takomillashtirish masalalari tahlil qilingan. Maqolada mahalliy byudjet daromadlarining asosiy manbalari, ularning tuzilishi hamda ularni oshirishga ta’sir etuvchi iqtisodiy va institutsional omillar ko‘rib chiqilgan. Maqolada soliq bazasini kengaytirish, soliq ma’murchiligini takomillashtirish, raqamlashtirish jarayonlarini joriy etish hamda hududlarning iqtisodiy salohiyatidan samarali foydalanish orqali byudjet daromadlarini oshirish imkoniyatlari yoritilgan.