MAHALLIY BYUDJET DAROMADLARINI TAKOMILLASHTIRISHDA XORIJ TAJRIBALARINING AHAMIYATI - Sobirjonov Ilhomjon Ismoiljon oʻgʻli; Maribjonov Botirjon Ikromjonovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada mahalliy byudjet daromadlarini shakllantirish va ularni yanada takomillashtirishda xorijiy davlatlar tajribasining ahamiyati tahlil qilingan. Maqolada rivojlangan va rivojlanayotgan mamlakatlarda mahalliy byudjetlarning daromad bazasini mustahkamlash, mahalliy soliqlar va yig‘imlar samaradorligini oshirish, byudjetlararo munosabatlarni takomillashtirish hamda hududlarning moliyaviy mustaqilligini kuchaytirish bo‘yicha amaliy yondashuvlar ko‘rib chiqilgan.