TUMAN MAHALLIY BYUDJETIDAN MOLIYALASHTIRILADIGAN MAKTABGACHA VA MAKTAB TA’LIMI TASHKILOTLARINING 4- GURUH XARAJATLARINING TAHLILI - Arabboyev Jasurbek Saidjon o‘g‘li; Maribjonov Botirjon Ikromjonovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada tuman mahalliy byudjetidan moliyalashtiriladigan maktabgacha va maktab ta’limi tashkilotlarining 4-guruh xarajatlari tahlil qilingan. Maqolada ushbu xarajatlarning tarkibi, tuzilishi hamda ularning moliyalashtirish mexanizmlari yoritilib, ta’lim sohasiga yo‘naltirilayotgan mablag‘larning samaradorligi baholangan. Maqolda byudjet mablag‘laridan foydalanishdagi mavjud muammolar, xarajatlarni rejalashtirish va taqsimlash jarayonlaridagi kamchiliklar ko‘rib chiqilgan. Maqolada ta’lim muassasalarining moddiy-texnik bazasini mustahkamlash, resurslardan oqilona foydalanish hamda byudjet xarajatlari samaradorligini oshirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.