O‘QUVCHILARDA TAFAKKUR VA INTELLEKTNI RIVOJLANTIRISHDA MAKTAB PSIXOLOGINING O‘RNI - Bozarova Dilafruz Nizamidinovna; Xalikova Umida To‘g‘aynazarovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘quvchilarda tafakkur va intellektni rivojlantirishda maktab psixologining o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Tafakkur va intellektning shaxs rivojlanishidagi ahamiyati, ularni shakllantirishning psixologik mexanizmlari hamda maktab psixologi tomonidan amalga oshiriladigan rivojlantiruvchi va korreksion ishlar tahlil qilingan.