KASBGA YO‘NALTIRISH JARAYONIDA O‘QUVCHILARNING MAS’ULIYATLI TANLOV QILISH MADANIYATINI SHAKLLANTIRISH - Boltayeva Dinora Hasanboyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada kasbga yo‘naltirish jarayonida o‘quvchilarning mas’uliyatli tanlov qilish madaniyatini shakllantirishning psixologik-pedagogik asoslari yoritilgan. Shuningdek, kasb tanlashga ta’sir etuvchi omillar, o‘quvchilarning kasbiy o‘zligini anglash jarayoni hamda maktab psixologi, pedagog va ota-onalarning bu boradagi hamkorligi tahlil qilingan.