KASBGA YOʻNALTIRISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH JARAYONIDA OʻQUVCHILARNING MUSTAQIL QAROR QABUL QILISH KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISH - Rajabova Noila Egamberganovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada kasbga yoʻnaltirish samaradorligini oshirishda oʻquvchilarning mustaqil qaror qabul qilish kompetensiyasini rivojlantirishning psixologik-pedagogik jihatlari yoritilgan. Shuningdek, kasb tanlash jarayonida oʻquvchilarning shaxsiy qiziqishlari, qobiliyatlari va hayotiy maqsadlarini anglashlari hamda ongli ravishda kasbiy tanlovni amalga oshirishlariga taʼsir etuvchi omillar tahlil qilingan.