KITOB O’QISH ODATINING INSON TAFAKKURIGA TA’SIRI - Mavlonova Latofat Inomjonovna; Jo’rayeva Ziyoda Sobitaliyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada kitob o‘qishning inson tafakkuri, dunyoqarashi, ma’naviyati va intellektual rivojlanishiga ta’siri tahlil qilinadi. Kitob mutolaasi insonning fikrlash qobiliyatini rivojlantirishi, nutq boyligini oshirishi, xotirani mustahkamlashi va ijodiy salohiyatini yuksaltirishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy axborotlashgan jamiyatda kitobxonlik madaniyatini rivojlantirishning dolzarbligi ham ko‘rib chiqilgan.