FARZAND TARBIYASINING MUHIM JARAYONLARI: PSIXOLOGIK ASOSLAR VA SAMARALI YONDASHUVLAR - Ro‘zmetova Shaxnoza (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqola farzand tarbiyasining asosiy psixologik jarayonlarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Unda bolaning shaxsiyat shakllanishida oilaning o‘rni, ota- ona-bola munosabatlarining ahamiyati, emotsional intellektni rivojlantirish, o‘zini anglash va ijtimoiy ko‘nikmalarni shakllantirish kabi muhim jihatlar ko‘rib chiqiladi. Maqolada Xorazm viloyati Hazorasp tumani 40-sonli umumiy o‘rta ta’lim maktabi psixologi Ro‘zmetova Shaxnozaning amaliy tajribasi asosida ota-onalarga farzand tarbiyasida uchraydigan qiyinchiliklarni bartaraf etish va samarali usullarni qo‘llash bo‘yicha aniq tavsiyalar, shuningdek, maktab psixologining ushbu jarayondagi roli yoritilgan.