BOLANING SHAXS SIFATIDA SHAKLLANISHI VA KASB TANLASHIDA OILA VIY MUHITINING TA’SIRI - Mirzayeva Manzura Lutfillayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada oila muhitining bolaning shaxs sifatida shakllanishi, dunyoqarashi, qiziqishlari va kasbiy yo‘nalishini tanlash jarayoniga ko‘rsatadigan ta’siri yoritilgan. Ota-onalarning tarbiyaviy yondashuvlari, oiladagi ijtimoiy-psixologik muhit, oilaviy qadriyatlar hamda farzand bilan olib boriladigan muloqotning kasb tanlash motivatsiyasini shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, o‘quvchilarning qobiliyat va qiziqishlarini aniqlash, ularni ongli ravishda kasb tanlashga yo‘naltirishda oila, maktab va psixologik xizmat hamkorligining muhim jihatlari ochib berilgan. Tadqiqot natijalariga asoslanib, o‘quvchilarning kasbiy o‘zini o‘zi belgilash jarayonini qo‘llab-quvvatlashga qaratilgan amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.