OLIY TA’LIMDA “ART-IJODKORLIK” VA “PEDAGOGIK KOMPETENSIYA” TUSHUNCHALARININING ILMIY_FALSAFIY HAMDA ILMIY TAHLILI - Sevgili Oxunjonova Boburjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada oliy ta’lim tizimida “art-ijodkorlik” va “pedagogik kompetensiya” tushunchalarining ilmiy-falsafiy mohiyati hamda nazariy-metodologik asoslari tahlil qilinadi. Art-ijodkorlikning talaba shaxsini rivojlantirish, innovatsion fikrlashni shakllantirish va kasbiy faoliyatda ijodiy yondashuvni ta’minlashdagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, pedagogik kompetensiyaning tarkibiy qismlari, zamonaviy ta’lim jarayonidagi o‘rni va bo‘lajak mutaxassislarning kasbiy tayyorgarligini takomillashtirishdagi roli ilmiy nuqtai nazardan asoslab beriladi. Tadqiqot natijalarida art-ijodkorlik va pedagogik kompetensiyaning o‘zaro integratsiyasi ta’lim sifati hamda pedagogik samaradorlikni oshirishning muhim omili ekanligi aniqlangan.