YASHIL IQTISODIYOTNI BARQAROR RIVOJLANTIRISHDA IQTISODIY BOSHQARUVNING O’RNI - Xudoyorov Azizbek Avaz o‘g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Bugungi kunda jahon miqyosida yashil iqtisodiyotga o‘tish jarayoni jadallashib bormoqda. Yashil iqtisodiyot inson farovonligini oshirish, ijtimoiy tenglikni ta’minlash hamda ekologik xavflarni kamaytirishga qaratilgan muhim rivojlanish modeli hisoblanadi. Mazkur maqolada yashil iqtisodiyot va yashil texnologiyalarning barqaror iqtisodiy rivojlanishga ta’siri ilmiy asosda tahlil qilinadi. Tadqiqotda iqtisodiy va ekologik barqarorlikni ta’minlashda innovatsion yondashuvlar, iqtisodiy samaradorlik hamda ijtimoiy mas’uliyatning uyg‘unligi yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekiston tajribasi hamda xalqaro amaliyot misolida muhim xulosalar keltirilgan