O’ZBEK MILLIY KUYLARINING SHAKILLANISHI VA XUSUSIYATLARI - Mo’ydinov Jahongir Qahramanjanovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘zbek milliy kuylarining shakllanish jarayoni, tarixiy ildizlari hamda badiiy-estetik xususiyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, xalq og‘zaki ijodi, maqom san’ati va hududiy musiqiy an’analarining milliy kuylar rivojiga ta’siri yoritilgan. O‘zbek milliy kuylarining ohangdorlik, ritmik xilma-xillik, badihago‘ylik va milliy cholg‘ular bilan uyg‘unligi kabi o‘ziga xos jihatlari ilmiy asosda tavsiflangan. Maqolada milliy kuylarning yosh avlod tarbiyasidagi o‘rni va milliy madaniyatni asrashdagi ahamiyati ham ochib berilgan.