KINOFOTOFONO HUJJATLARNI SAQLASHNING TARIXIY VA ZAMONAVIY USULLARI - Sоbitоvа Gulchehrа Аkmаl qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Maqolada kinofotofono hujjatlarning tarixiy manba sifatidagi ahamiyati, ularni saqlashning an’anaviy va zamonaviy usullari tahlil qilingan. Audiovizual hujjatlarning fizik holatini saqlash, konservatsiya va restavratsiya qilish masalalari yoritilgan. Shuningdek, raqamlashtirish jarayonining muzey va arxiv fondlaridagi ahamiyati hamda zamonaviy axborot texnologiyalarining ushbu yo‘nalishdagi o‘rni ko‘rib chiqilgan.