QUTADGʻU BILIG ASARI MATNIDA ANTONIMLAR - Qorjovova Farangiz olim qizi; Erdanova Muxlisa Xoshim qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya “Qutadgʻu bilig” asari turkiy adabiyotning muhim yodgorligi boʻlib, oʻzida boy leksik-semantik hodisalarni mujassam etgan. Ushbu maqola asar matnida uchraydigan antonimlarni atroflicha tahlil qilishga bagʻishlangan. Unda antonimlarning turlari, ularning asar gʻoyasini ifodalashdagi funksiyalari hamda uslubiy ahamiyati koʻrib chiqiladi. Tadqiqot natijalari asarning lingvistik qatlamini chuqurroq anglashga va Yusuf Xos Hojibning soʻz sanʼatidagi mahoratini ochib berishga xizmat qiladi.