O’QUVCHILAR O’RTASIDA TELEFON VA IJTIMOIY TARMOQ QARAMLIGINI OLDINI OLISH CHORALARI: PSIXOLOGIK YONDASHUVLAR - Yuldasheva Gulbaxor Abdurasulovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Mazkur maqola o‘quvchilar o‘rtasida smartfonlar va ijtimoiy tarmoqlarga qaramlik muammosini psixologik tahlil qilishga bag‘ishlangan. Unda raqamli texnologiyalardan noto‘g‘ri foydalanish oqibatlari, jumladan, akademik o‘zlashtirishning pasayishi, ijtimoiy izolyatsiya va psixologik muammolar ko‘rib chiqiladi. Maqolada Namangan viloyati To’raqo’rg’on tumani 53-sonli umumiy o‘rta ta’lim maktabi psixologi Yuldasheva Gulbaxor Abdurasulovnaning amaliy tajribasi asosida o‘quvchilarda telefon va ijtimoiy tarmoqlardan ongli foydalanish madaniyatini shakllantirish, ularda o‘zini o‘zi tartibga solish ko‘nikmalarini rivojlantirish va qaramlikning oldini olish bo‘yicha samarali psixologik choralar muhokama qilingan.