SAID AHMAD HIKOYALARIDA KULGI VA HAYOT HAQIQATI - Sherqoʻziyeva Muhayyo; Abdullayeva Gulnoza (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada satira va yumor , kulgi va hayot haqiqati masalasi tahlil qilingan . Said Ahmad ijodidagi yumor va satiraning oʻrni, ular orqali inson xarakteri hamda jamiyatdagi ayrim illatlarning ochib berilishi yoritilgan. Xususan, “Qoplon” va “Sobiq” hikoyalari misolida laganbardorlik, manmanlik, shuhratparastlik, dabdababozlik kabi salbiy holatlarning kulgi vositasida tasvirlanishi tahlil etilgan