ABDULHAMID CHO‘LPON SHE’RIYATIDA ERK VA OZODLIK G‘OYASI - Abdullayeva Gulnoza; Sherqo’ziyeva Muhayyo Kamoliddin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Abdulhamid Choʻlpon sheʼriyatida erk va ozodlik gʻoyasining badiiy ifodalanishi tahlil qilingan. Shoirning “Goʻzal” va “Xalq” sheʼrlari misolida ozodlik, milliy uygʻonish, xalq birligi hamda maʼrifatparvarlik gʻoyalari yoritilgan. Shuningdek, sheʼrlarda qoʻllangan ayrim badiiy sanʼatlar tahlil qilinib, ularning asar mazmunini ochishdagi oʻrni koʻrsatib berilgan.