BOLALAR NASRIY ADABIYOTIDA TABIAT TASVIRI - Abdullayeva Gulnoza; Sherqoziyeva Muhayyo Kamoliddin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada bolalar nasriy adabiyotining durdona asarlari orqali tabiat tasvirining badiiy-estetik xususiyatlari tahlil qilingan. Oʻzbek va jahon bolalar adabiyotidagi mashhur asarlar misolida tabiat manzaralari, qahramon ruhiyati, voqealar rivoji hamda asarning gʻoyaviy mazmunini ochib berishdagi oʻrni yoritilgan . Maqolada oʻzbek bolalar nasri jahon bolalar adabiyoti namunalari bilan qiyosiy tahlil asosida oʻrganildi.