BOLALAR NASRIDA TABIAT TASVIRI (CHINGIZ AYTMATOVNING «OQ KEMA» ASARI MISOLIDA) - Abdullayeva Gulnoza; Akbaraliyeva Xurshida (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Chingiz Aytmatovning «Oq kema» qissasida tabiat tasvirining bolalar adabiyoti kontekstidagi o’rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Asarda tog’, daryo, o’rmon va hayvonlar olamining badiiy ifodalanishi, tabiat va inson ruhiyati o’rtasidagi aloqadorlik, shuningdek, tabiat tasvirining g’oyaviy-badiiy vazifasi ko’rib chiqiladi.