ABDULLA QAHHORNING "KO’R" HIKOYASIDA INSONIY QIYOFA VA IJTIMOIY REALLIK - Akbaraliyeva Xurshida Kamoliddin qizi; Abdullayeva Gulnoza (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.Ushbu maqolada Abdulla Qahhorning o’zbek adabiyotidagi eng ta’sirchan hikoyalaridan biri -"Ko’r" asari tahlil qilinadi. Maqolada hikoyaning g’oyaviy-badiiy mazmuni, qahramonlar psixologiyasi, muallif uslubining o’ziga xos xususiyatlari, shuningdek, asarda tasvirlangan ijtimoiy va ma’naviy ziddiyatlar keng yoritiladi. Adabiy tanqid nazariyasidan kelib chiqib, hikoyaning kompozitsion tuzilishi, ramziy qatlamlari va badiiy vositalari ilmiy metodologiya asosida ko’rib chiqiladi. Maqolada A.Qahhorning yozuvchilik mahorati alohida ta’kidlanib, asarning o’zbek nasri rivoji uchun tutgan o’rni belgilanadi.