ABDULLA ORIPOVNING "O’ZBEKISTON" SHE’RIDA VATANPARVARLIK LIRIKASI VA BADIIY MAHORAT - Akbaraliyeva Xurshida; Abdullayeva Gulnoza (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.Ushbu maqolada o’zbek she’riyatining zabardast namoyandasi Abdulla Oripovning "O’zbekiston" she’ri har tomonlama tahlil qilinadi. Asarning g’oyaviy mohiyati, lirik syujet, obrazlar tizimi, badiiy vositalar va janriy o’ziga xosliklari batafsil ko’rib chiqiladi. She’rdagi vatanparvarlik ruhi, millatning tarixiy xotirasi va tabiat tasvirining badiiy vazifasi ilmiy adabiyotshunoslik metodologiyasi asosida tadqiq etiladi. Maqola o’zbek lirik she’riyatining keyingi avlod uchun ahamiyatini belgilashga qaratilgan.