O‘ZBEK TILINI XORIJIY TIL SIFATIDA O‘QITISH TAMOYILLARI - Pulatova Dilfuza Zaxitdjanovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada xorijlik talabalarga o‘zbek tilini o‘rgatishda tilning o‘ziga xos xususiyatlari, uning orfoepik va orfografik me’yorlarining interferensiyasi va uni bartaraf etish usullari ilgari suriladi. Shuningdek, o‘zbek tilini xorijiy til sifatida o‘rganishda grammatikaning alohida o‘rni belgilanadi hamda grammatikasiz tildan to‘liq foydalanishning iloji yo‘qligi alohida ta’kidlanadi.