HAJVIY ASARLAR MATNIDA SINONIMLARNING QOʻLLANISHI - Mahmudova Farangiz Baxtiyorovna; Erdanova Muxlisa Xoshim qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqola hajviy asarlar matnida sinonimlarning qoʻllanishi va ularning badiiy funksiyalarini tahlil qiladi. Sinonimlar tilning ifoda imkoniyatlarini kengaytiruvchi muhim vosita boʻlib, ayniqsa satirik janrda oʻziga xos ahamiyat kasb etadi. Tadqiqotda sinonimik qatorlarning hajviy effekt yaratishdagi roli, ularning kulgi, istehzo va tanqidiy ruhni kuchaytirishdagi oʻrni atroflicha koʻrib chiqiladi. Oʻzbek adabiyotining taniqli hajviy asarlari misolida sinonimlarning semantik va stilistik xususiyatlari yoritiladi.