O‘ZGALAR MOL-MULKINI TALON-TAROJ QILISH JINOYATLARIGA QARSHI KURASHISHDA TAKLIF VA TAVSIYALAR VA NORMATIV- ANALITIK TADQIQOTI - Normaxamatov Jamshid Jahongir oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘zgalar mol-mulkini talon-taroj qilish bilan bog‘liq jinoyatlarning huquqiy tabiati, ularning jamiyat va iqtisodiyotga salbiy ta’siri, ushbu turdagi jinoyatlarga qarshi kurashishning amaldagi huquqiy mexanizmlari tahlil qilinadi. Shuningdek, talon-taroj jinoyatlarining oldini olish va ularga qarshi kurashish samaradorligini oshirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqiladi.