TURKIY DAVLATCHILIK VA FOLKLOR AN’ANASIDA OSHIQ TASHLASH RUSUMI - Saidmurodova Munavvar Soxib qizi; Karimova Yulduz Akulovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada turkiy xalqlar davlatchiligi tarixida o‘ziga xos diplomatik va harbiy chorlov ramzi hisoblangan “oshiq tashlash” rusumi tahlil qilinadi. Muhammad Solihning “Shayboniynoma” dostoni hamda Po‘lkan shoir ijrosidagi “Shayboniyxon” xalq dostonidagi Bobur va Shayboniyxon obrazlari o‘rtasidagi munosabatlar biografik metod va folklorshunoslik mezonlari asosida qiyoslanadi.