INNOVATSION YONDASHUV ASOSIDA BO’LAJAK O’QITUVCHILARNING KASBIY MASLAHAT BERISH KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISH - Matkarimov Akromjon Muxtorovich; G’aniboyeva Shoxista Zuxriddin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarning kasbiy maslahat berish kompetentligini rivojlantirish masalalari innovatsion yondashuv asosida tahlil qilingan. Ta’lim jarayonida zamonaviy pedagogik texnologiyalar, interaktiv metodlar va axborot-kommunikatsiya vositalaridan foydalanish orqali talabalarning kasbiy yo‘naltirish va maslahat berish faoliyatiga tayyorgarligini oshirish yo‘llari yoritilgan. Shuningdek, kasbiy maslahat berish kompetentligining tarkibiy qismlari va uni shakllantirishning metodik asoslari bayon etilgan.