KLASTER METODIDA OPTIK TUSHUNCHALARNI O’RGANISH - Nomozova Dilnoza; Rajabboyeva Bahora (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada fizika fanining muhim bo’limlaridan biri – optik tushunchalarni o’rganishda klaster metodining samaradorligi yoritilgan. Klaster metodi – bu o’quvchilarning mavzuga oid bilimlarini vizual tarzda tizimlashtirish, asosiy va yordamchi tushunchalar orasidagi bog’lanishlarni aniqlashga yo’naltirilgan interfaol ta’lim usulidir. Maqolada yorug’likning tabiati, aks etish, sinish, linzalar, optik asboblar kabi mavzular klaster usulida qanday o’rgatilishi bo’yicha metodik tavsiyalar va misollar keltirilgan.