XALQARO BAHOLASH DASTURLARI ASOSIDA BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARNING KASBIY KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISH MEXANIZMLARI - Muhammadjonova Zarnigor Adxamjon qizi; Mashrabboyeva Mubina Bobomurod qizi; Qayumova Durdona Botirjon qizi; Xatamova Adolatxon Sultonbek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.Mazkur maqolada xalqaro baholash dasturlari talablari asosida bo‘lajak o‘qituvchilarning kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirish mexanizmlari tahlil qilinadi. Xususan, o‘qituvchilarning funksional savodxonligi, tanqidiy fikrlashi, innovatsion va refleksiv faoliyatini shakllantirishda xalqaro baholash dasturlarining ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, pedagogik ta’lim jarayonida ushbu dasturlar yondashuvlarini joriy etishning samarali usullari ko‘rsatib beriladi.