ISLOM MOLIYASI FAOLIYATINI TASHKIL ETISH TAMOYILLARI - Obidov Jahongir (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada islom moliyasi faoliyatini tashkil etishning asosiy tamoyillari, ularning iqtisodiy va huquqiy asoslari hamda zamonaviy moliyaviy tizimdagi o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqotda shariat qoidalariga asoslangan moliyaviy munosabatlarning o‘ziga xos jihatlari, xususan ribo (foiz)ning taqiqlanishi, risk va foydani adolatli taqsimlash, real aktivlarga asoslangan moliyalashtirish hamda ijtimoiy mas’uliyat tamoyillari yoritilgan. Shuningdek, islom moliyasining an’anaviy moliya tizimidan farqli jihatlari hamda uning iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashdagi ahamiyati ochib berilgan. Tadqiqot natijalari islom moliyasi institutlari faoliyatini samarali tashkil etish va rivojlantirishda muhim ilmiy-amaliy ahamiyat kasb etadi.