KLASSIK BALETGA MODERN YO‘NALISHIDA KREATIV YONDASHGAN BRITANIYALIK XOREOGRAF DEVID DOUSON IJODIDAGI YANGILIKLAR - Iskandirova Gulchexra (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada taniqli britaniyalik xoreograf Devid Dousonning klassik balet tilini modernizatsiya qilish borasidagi kreativ yangiliklari tadqiq etiladi. Yozuvchining harakat dinamikasi, musiqiylik va vizual estetika sohasidagi o‘zgarishlari, shuningdek, uning xalqaro balet san’atiga qo‘shgan hissasi tahlil qilingan.