O‘ZBEK MAROSIM FOLKLORINING SHAKLLANISHI, JANR XUSUSIYATLARI VA MILLIY-MA’NAVIY AHAMIYATI - Ibodullayeva Mahliyo Bahodirovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada o‘zbek marosim folklorining shakllanish jarayoni, uning asosiy janrlari, badiiy xususiyatlari hamda xalq ma’naviy hayotidagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, marosim folklorining oilaviy va mavsumiy ko‘rinishlari, ularda aks etgan milliy qadriyatlar hamda zamonaviy davrdagi davomiyligi masalalari yoritilgan. Tadqiqot natijasida marosim folklori xalqning tarixiy xotirasi, estetik qarashlari va ma’naviy qadriyatlarini o‘zida mujassam etgan muhim madaniy meros ekanligi aniqlandi.