“CHOLIQUSHI” ROMANI OBRAZLARIGA TAVSIF - Karimova Charosxon Ibroximjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada turk adabiyotining mashhur namoyandasi Rashod Nuri Guntekinning “Choliqushi” romanidagi asosiy va yordamchi obrazlar tahlil qilinadi. Asardagi qahramonlarning xarakter xususiyatlari, ularning o‘zaro munosabatlari hamda roman g‘oyasini ochib berishdagi o‘rni yoritiladi. Tadqiqot natijasida obrazlarning ma’naviy-axloqiy qiyofasi va asarning tarbiyaviy ahamiyati ochib berilgan.