MUSTAQILLIK DAVRI SHE’RIYATINING G‘OYAVIY-BADIIY XUSUSIYATLARI - Karimova Charosxon Ibroximjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada O‘zbekiston mustaqilligi davri she’riyatining o‘ziga xos xususiyatlari, g‘oyaviy yo‘nalishlari hamda badiiy-estetik tamoyillari tahlil qilinadi. Mustaqillik yillarida yaratilgan she’riy asarlarda Vatan, milliy qadriyatlar, erkinlik, ma’naviyat va inson ruhiyati masalalarining aks etishi yoritilgan. Tadqiqot natijasida mustaqillik davri she’riyati o‘zbek adabiyotining yangi bosqichini boshlab bergani hamda milliy tafakkur rivojiga katta hissa qo‘shgani aniqlangan.