KASBGA YO‘NALTIRISH JARAYONIDA O‘QUVCHILARNING SHAXSIY MAS’ULIYATINI OSHIRISH - Matnazarov Ametjon Oʻrinbayevich (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada kasbga yo‘naltirish jarayonida o‘quvchilarning shaxsiy mas’uliyatini oshirishning psixologik-pedagogik asoslari yoritilgan. Shuningdek, kasb tanlashda mas’uliyat hissining ahamiyati, unga ta’sir etuvchi omillar hamda maktab psixologi, pedagoglar va ota-onalarning bu boradagi vazifalari tahlil qilingan.