TAʼLIM SOHASIDA OʻQUVCHILARNI ENG ZAMONAVIY KASBLARGA YOʻNALTIRISHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Uzakova Muxayyo Boltaboy qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada ta’lim sohasida o‘quvchilarni zamonaviy kasblarga yo‘naltirishning psixologik asoslari, kasbiy qiziqishlarni aniqlash va rivojlantirish usullari hamda kasb tanlash jarayonida maktab psixologining o‘rni yoritilgan. Shuningdek, raqamli texnologiyalar davrida yoshlarni mehnat bozorida talab yuqori bo‘lgan kasblarga tayyorlashning muhim jihatlari tahlil qilingan.