O‘QUVCHI QIZLARNING PSIXOLOGIK RIVOJLANISHIGA TA’SIR ETUVCHI OMILLAR - Ochilova Yulduz G'ulom qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘quvchi qizlarning psixologik rivojlanishiga ta’sir etuvchi asosiy omillar ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Unda oilaviy muhit, ijtimoiy munosabatlar, ta’lim jarayoni, tengdoshlar ta’siri hamda zamonaviy axborot vositalarining o‘quvchi qizlar shaxsiyati va emotsional rivojlanishiga ko‘rsatadigan ta’siri yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchi qizlarning o‘zini anglash, o‘ziga bo‘lgan ishonch, emotsional barqarorlik va ijtimoiy moslashuv jarayonlarida yuzaga keladigan psixologik xususiyatlar tahlil qilingan. Maqolada psixologik rivojlanishga ijobiy ta’sir etuvchi omillarni kuchaytirish va salbiy omillarning oldini olish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar berilgan.